Meditation

Ordet meditera betyder ”att röra sig mot mitten”. Det handlar om att stilla sitt sinne, bara vara, i stillhet och observera vad som händer. Att meditera är som att ta ett break, starta om, fylla på batterierna. Vi rengör våra kroppar, våra tänder och våra hem varje dag. Men vi struntar ofta i vårt innersta inne som om det inte existerar. Att meditera är att rengöra sitt sinne.

Meditation är vägen till att skapa en livslång relation till din egen röst och hålla den kontakten med dig själv. Det är egentligen så enkelt, men samtidigt så svårt.

Att vara stilla och inte göra någonting är för många människor lika hemskt som att föreslå ett bad med maskar och ormar. De klarar inte av att vara tysta och ensamma med sina egna tankar. Det är en okänd värld och många människor väljer att inte titta ”under sängen” för de vet att där finns smärta, missnöje, sorg, ilska. Så vi stoppar undan det jobbiga i en låda längst in. En del har hela rum och skapar ett liv där vi aldrig är ensamma och sysslolösa.

Ett av de första stegen att närma sig meditation är att stå ut, umgås med sina tankar och hur mycket de än hoppar omkring i din hjärna snällt leda tillbaka koncentrationen till stillhet, andning - ingenting.

Någon har beskrivit meditation som en förlängning av koncentration, om vi koncentrerar oss länge så blir koncentrationen meditation...

Våga prova...det är du värd.

Sätt dig bekvämt. Blunda. Håll koncentationen på din andning.